top of page

PRIVACY & COOKIES

Privacyverklaring

Met het voortzetten van het bezoek van de Website accepteer je de volgende gebruikersvoorwaarden. Je accepteert het gebruik van cookies en andere tracking systems. Privacyverklaring voor bezoekers geldt voor iedereen die de website van Dainty Accessoires bezoekt. 

Beheer 

De website www.dainty-accessoires.com verwerkt persoonsgegevens van haar klanten en andere contactpersonen. Wij doen dit om klanten en contactpersonen zo goed mogelijk te helpen en onze doelstelling te bereiken. In deze privacyverklaring leggen we uit waarom en op welke manier wij jou persoonsgegevens verwerken. 

Wij hebben geen Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor onze diensten, maar willen graag helpen met het beantwoorden van jouw vragen. Bij eventuele vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of info@dainty-accessoires.com

We vinden jouw privacy erg belangrijk en zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. Deze privacyverklaring ziet toe op al onze verwerkingen. In deze privacyverklaring lichten we graag toe hoe we zorgvuldig om gaan met jou persoonsgegevens. 

Welke persoonsgegevens verwerkt Dainty Accessoires? 

We verwerken je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze website om onze producten te bekijken of zelf deze gegevens aan ons vertrekt bij de aanschaf van onze producten. 

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij mogelijk verwerken: 

  • Voor- en achternaam 

  • Adres 

  • Woonplaats 

  • Telefoonnummer 

  • E-mail adres 

  • Betaalgegevens 

  • Cookies 

  • IP-adres 

  • Factuuradres

De persoonsgegevens die op de website worden verzameld worden hoofdzakelijk gebruikt door Dainty Accessoires voor het onderhouden van relaties met je en indien aan de orde voor het verwerken van je bestelling. 

De door Dainty Accessoires verzamelde gegevens worden gebruikt en bewaard voor de duur zoals deze bij wet is bepaald.

Afhandeling bestelling: 

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij. 

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, betaalgegevens en geboortedatum. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Verzenden van nieuwsbrieven 

Wij hebben een nieuwsbrief waar je automatisch voor ingeschreven wordt. In de nieuwsbrief lees je informatie over nieuwe acties of nieuwe producten. 

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens en e-mailadres. Dit doen wij op basis van jou toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat je de nieuwsbrief opzegt. 

Je kan de nieuwsbrief op ieder moment opzeggen. Elke nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Advertenties 

Onze website vertoont algemene advertenties. Hierbij houden we geen persoonsgegevens bij.

Verstrekking aan derden 

Met uitzondering van de hierboven genoemde partijen, geven wij je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Statistieken 

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website, maar deze gegevens zijn altijd geanonimiseerd. 

In onze website zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Cookies 

Wat is een cookie? 

Een cookie is een klein tekstbestandje dat een website op de harde schijf van je computer zet op het moment dat je de site bezoekt. De belangrijkste functie van cookies is om de ene gebruiker van de andere te onderscheiden. Een cookie zorgt dat je ingelogd blijft terwijl je de site gebruikt.

 

Gebruik van permanente cookies 
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

 

Gebruik van sessie cookies 
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf 
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw interesses, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics 
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Standard Contractual Clauses zijn daarom onderdeel van de voorwaarden van Google.

Facebook en Instagram 

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook en Instagram. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Instagram zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Instagram (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar Instagram en Facebook en wordt opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Standard Contractual Clauses zijn daarom onderdeel van de voorwaarden van deze partijen. 

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens 

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens.  Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan 

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. 

De huidige op de Website beschikbare versie van de privacyverklaring is de enige versie die van toepassing is zolang u de Website bezoekt, totdat een nieuwe versie de huidige versie vervangt.

Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

 

bottom of page